רוטב ירקות לשימושים רבים | אושר ואודי
*תמחור המתכון בהתאם להערכת הכמות בלבד.
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים:
מצרכים:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 גבעולי סלרי קצוצים
- 2 פלפלים חתוכים לקוביות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2 קישואים קטנים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- רבע כוס עלי אורגנו טרי או 2 כפיות אורגנו יבש
- 4 כפות רסק עגבניות
- 3 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות או 400 גרם שימורי עגבניות בקוביות
- 3 כפות עדשים כתומות
- 4 כוסות (כ-1 ליטר) מים
- כפית וחצי מלח
- כפית סוכר
אופן ההכנה בסיר:
- 1.מחממים סיר רחב ומוסיפים שמן זית יחד עם בצל, גזר וסלרי. מטגנים כ-4 דקות על עוצמה בינונית תוך כדי ערבוב.
- 2.מוסיפים פלפלים ,דלעת, קישואים ושום וממשיכים לבשל 2-3 דקות נוספות .
- 3.מוסיפים רסק עגבניות וממשיכים לטגן דקה נוספת.
- 4.מוסיפים את שאר הרכיבים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות עד שהעדשים מתפוררות.
- 5.מבשלים עוד 10 דקות ללא מכסה עד שהנוזלים מצטמצמים במעט.
- 6.טוחנים לרוטב חלק.
אופן ההכנה בתנור:
- 1.מדליקים תנור על 200 מעלות ומצב טורבו.
- 2.מערבבים את הבצל, הגזרים, הסלרי, הפלפלים, הדלעת, הקישואים, השום והאורגנו עם שמן הזית וצולים בתנור 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים ומשחימים קלות.
- 3.בינתיים מעבירים את שאר החומרים לסיר, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-20 דקות.
- 4.כאשר הירקות מוכנים, מעבירים אותם לסיר, מערבבים וטוחנים לרוטב חלק.
גרסה 1 – ספגטי
- 1.מעט שמן זית | 2 כוסות מרוטב הירקות | 250 גרם ספגטי| עלי בזיליקום מעט | גבינת פרמז'ן מגוררת
- 2.מחממים את הרוטב במחבת עם מעט שמן זית.
- 3.מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב ביחד עם 3 כפות ממי הבישול.
- 4.מוסיפים עלי בזיליקום ומעט גבינת פרמז'ן מגוררת ומגישים.
גרסה 2 – פיצה טורטייה
- 1.4 עלי טורטייה | 1 כוס מרוטב הירקות| 200 גרם גבינת מוצרלה | עלי בזיליקום מעט | שמן זית
- 2.מחממים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב טורבו.
- 3.מרטיבים קלות את עלי הטורטייה ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- 4.מכניסים לתנור לצלייה של כ-3 דקות.
- 5.מורחים על כל טורטייה 2-3 כפות מהרוטב, מפזרים קרעי מוצרלה, עלי בזיליקום ומעט שמן זית ומכניסים לתנור לצלייה של 5 דקות עד שהגבינה נמסה ומשחימה קלות.