ריבת אתרוג
אכילת אתרוג אחרי סוכות סגולה לרפואה [רש"י במסכת סוכה דף מ"ו]
ramile
20 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
- 1 ק”ג אתרוג
- 1 ק”ג סוכר
- כוס מים
אופן הבישול:
- 1.לשטוף היטב את האתרוגים
- 2.לחתוך את הפרי ולהשרות במים 24 שעות, יש להחליף את המים לפחות 3 פעמים.
- 3.מחזירים לתנור לעוד 20 דקות.
- 4.לבשל את הפרי עם מי השריה עד שהופך לרך.
- 5.להוציא את הפרי, לשים בקערה ולשקול
- 6.לשים בקערה את אותו משקל סוכר . וכוס מים עבור כל ק"ג (או באופן יחסי לפי המשקל)
- 7.להשרות במשך 24 שעות.
- 8.לבשל הכל עד שהסוכר והמים הופכים לסירופ
- 9.ניתן לטחון את הפירות או להשאיר כך, לפי הטעם.