שניצל חציל אפוי בציפוי פריך

ramile
40 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
  • 2-3 חצילים מאורכים בגודל בינוני
  • 1-2 כוסות קמח
  • כפית שטחה פפריקה רמי לוי
  • 3-4 ביצים, טרופות
  • כפית חרדל דיז’ון רמי לוי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2-3 כוסות פירורי לחם רמי לוי
  • 2 כפות שומשום רמי לוי
  • 1 כוס שמן זית רמי לוי (או פחות)
אופן הכנה:
  • 1.מחממים תנור ל-210 מעלות. מכינים 2 תבניות עם נייר אפייה.
  • 2.קולפים את החצילים לצורת פסים (זברה) מורידים פס אחד בעזרת קולפן, משאירים 2-3 ס"מ לא קלופים ואז מורידים פס נוסף כך מסביב לכל חציל.
  • 3.מורידים את הקצוות של החצילים וחותכים אותם לרוחב לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ.
  • 4.בצלחת שטוחה מערבבים את הקמח הלבן והפפריקה. בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
  • 5.בקערה טורפים את הביצים יחד עם החרדל ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6.מצפים את כל פרוסות החצילים בקמח מכל הכיוונים, מנערים קמח עודף ומניחים בצד בצלחת.
  • 7.טובלים כל אחת מפרוסות החצילים בבלילת הביצים והחרדל לציפוי אחיד ואז בפירורי הלחם.
  • 8.מניחים את פרוסות החצילים המצופות על תבניות תנור עם נייר אפייה עם מרווחים של 2 ס"מ בין פרוסה לפרוסה.
  • 9.מזלפים שמן זית משני הצדדים של הפרוסות שבתבנית. ככל שתשימו יותר שמן ייצא יותר פריך.
אפייה:
  • 1.מעבירים לתנור (210 מעלות) ואופים 15-20 דקות או עד שהחצילים מזהיבים ומתרככים.
  • 2.מגישים יחד עם מטבלים שאוהבים כמו קטשופ, מיונז וחמוצים. מעולה גם יחד עם עגבניות מגוררות כמו לג'חנון.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל