שניצל חציל אפוי בציפוי פריך
ramile
40 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
- 2-3 חצילים מאורכים בגודל בינוני
- 1-2 כוסות קמח
- כפית שטחה פפריקה רמי לוי
- 3-4 ביצים, טרופות
- כפית חרדל דיז’ון רמי לוי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2-3 כוסות פירורי לחם רמי לוי
- 2 כפות שומשום רמי לוי
- 1 כוס שמן זית רמי לוי (או פחות)
אופן הכנה:
- 1.מחממים תנור ל-210 מעלות. מכינים 2 תבניות עם נייר אפייה.
- 2.קולפים את החצילים לצורת פסים (זברה) מורידים פס אחד בעזרת קולפן, משאירים 2-3 ס"מ לא קלופים ואז מורידים פס נוסף כך מסביב לכל חציל.
- 3.מורידים את הקצוות של החצילים וחותכים אותם לרוחב לפרוסות עגולות בעובי 2 ס"מ.
- 4.בצלחת שטוחה מערבבים את הקמח הלבן והפפריקה. בצלחת נפרדת מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.
- 5.בקערה טורפים את הביצים יחד עם החרדל ומתבלים במלח ופלפל.
- 6.מצפים את כל פרוסות החצילים בקמח מכל הכיוונים, מנערים קמח עודף ומניחים בצד בצלחת.
- 7.טובלים כל אחת מפרוסות החצילים בבלילת הביצים והחרדל לציפוי אחיד ואז בפירורי הלחם.
- 8.מניחים את פרוסות החצילים המצופות על תבניות תנור עם נייר אפייה עם מרווחים של 2 ס"מ בין פרוסה לפרוסה.
- 9.מזלפים שמן זית משני הצדדים של הפרוסות שבתבנית. ככל שתשימו יותר שמן ייצא יותר פריך.
אפייה:
- 1.מעבירים לתנור (210 מעלות) ואופים 15-20 דקות או עד שהחצילים מזהיבים ומתרככים.
- 2.מגישים יחד עם מטבלים שאוהבים כמו קטשופ, מיונז וחמוצים. מעולה גם יחד עם עגבניות מגוררות כמו לג'חנון.