מאפינס דובדבנים, דבש ויוגורט עם קרמבל שקדים
אושר אידלמן & אודי ברקן
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים:
- 100 גרם (חצי כוס) שמן זית
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 50 גרם (1/4 כוס) דבש
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 150 גרם יוגורט עשיר בחלבון
- 1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח לבן
- 1 כוס פחות כף (130 גרם) קמח מחיטה מלאה
- 10 גרם (1 שקית או 2 כפיות) אבקת אפייה
- 200 גרם דובדבנים קפואים
לקרמבל
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום דמררה
- 50 גרם (5 כפות) קמח שקדים
- 40 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- קורט מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו ומשמנים תבנית מאפינס בשמן זית.
- 2.טורפים באמצעות מטרפה/מיקסר יד בקערה גדולה את שמן הזית, הסוכר, הדבש, המלח והווניל כ-2 דקות עד לאיחוד והקצפה קלה.
- 3.מוסיפים את הביצים והיוגורט וממשיכים בעירבוב עד לאיחוד.
- 4.מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5.מוסיפים את הדובדבנים הקפואים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 6.ממלאים את תבנית המאפינס עד לחלק העליון.
לקרמבל:
- 1.מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים בידיים עד לקבלת תערובת פירורית
- 2.מפזרים את הקרמבל מעל המאפינס.
- 3.אופים כ-20 דקות עד שהמאפינס תפוחים ויציבים.