סופגנית דובאי
מתכון לסופגניות אווריריות
ramile
60 דקות | בינוני | חלבי / פרווה
רשימת מצרכים
- 1 קילו קמח ללחמים של רמי לוי
- 2 כפות שמרים יבשים
- כוס ושלושה רבעים חלב פושר ( אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד חצי כוס נוזלים )
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים + 1 חלמון ביצה
- כף וודקה\ עראק
- 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
למילוי :
- 250 מ”ל שמנת להקצפה
- 1 פודינג שוקולד רמי לוי
- 1 כוס חלב/ חלב סויה/שקדים/אורז
לקישוט:
- חופן פיסטוקים
- חלווה שערות וניל רון יוחננוב.
אופן ההכנה:
- 1.במיקסר עם וו לישה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מוסיפים את החלב את הביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים תוך כדי קוביות קטנות של חמאה עד להטמעת החמאה –כשבע דקות לישה.במיקסר עם וו לישה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מוסיפים את החלב את הביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים תוך כדי קוביות קטנות של חמאה עד להטמעת החמאה –כשבע דקות לישה.
- 2.מתפיחים כשעה ורבע בקערה מכוסה.
- 3.לשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים לכדורים של שווים בגודל של 30\40 גרם.
- 4.מניחים כל כדור על קוביית נייר אפייה שגוזרים ומרססים מעל תרסיס שמן.
- 5.מניחים להתפחה מכוסים במגבת דקה כשעה.
- 6.לאחר שעה מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה שלא תעלה על 160 מעלות - חום נמוך ומטגנים כשלוש סופגניות בכל פעם.
- 7.מצננים בטמפ' החדר לפני שממלאים במילוי שבוחרים.
- 8.מקציפים קרם ( פודינג, חלב ושמנת להקצפה) , ממלאים את הסופגניות וקצת מעל.
- 9.מפזרים פיסטוקים וחלבה מעל.