סופגנית מייפל וחמאת בוטנים
מתכון לסופגניות אווריריות
ramile
90 דקות| בינוני| חלבי / פרווה
רשימת מצרכים
- 1 קילו קמח ללחמים של רמי לוי
- 2 כפות שמרים יבשים
- כוס ושלושה רבעים חלב פושר ( אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד חצי כוס נוזלים )
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים + 1 חלמון ביצה
- כף וודקה\ עראק
- 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- קורט מלח.
למילוי :
- חמאת בוטנים
- מייפל
- 1 פודינג וניל רמי לוי
- 1 כוס חלב / חלב סויה שקדים
אופן ההכנה:
- 1.במיקסר עם וו לישה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מוסיפים את החלב את הביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים תוך כדי קוביות קטנות של חמאה עד להטמעת החמאה –כשבע דקות לישה.
- 2.מתפיחים כשעה ורבע בקערה מכוסה.
- 3.לשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים לכדורים של שווים בגודל של 30\40 גרם .
- 4.מניחים כל כדור על קוביית נייר אפייה שגוזרים ומרססים מעל תרסיס שמן.
- 5.מניחים להתפחה מכוסים במגבת דקה כשעה.
- 6.לאחר שעה מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה שלא תעלה על 160 מעלות - חום נמוך ומטגנים כשלוש סופגניות בכל פעם.
- 7.מצננים בטמפ' החדר לפני שממלאים.
- 8.מערבבים חמאת בוטנים עם מייפל וממלאים את הסופגנייה.
- 9. מקציפים קרם ( פודינג, חלב ושמנת להקצפה) , ממלאים את הסופגניות וקצת מעל.