סופגניה נוטלה ופודינג וניל
מתכון להכנת סופגנייה
ramile
90 דקות| בינוני| חלבי
רשימת מצרכים
- 1 קילו קמח ללחמים של רמי לוי
- 2 כפות שמרים יבשים
- כוס ושלושה רבעים חלב פושר ( אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד חצי כוס נוזלים )
- 3/4 כוס סוכר
- 2 ביצים + 1 חלמון ביצה
- כף וודקה\ עראק
- 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קורט מלח
למילוי שוקולד פינוקים :
- 250 מ”ל שמנת להקצפה/שמנת צמחית
- 1 פודינג וניל רמי לוי
- ממרח נוטלה
- 1 כוס חלב/חלב סויה או חלב שקדים
לקישוט:
- שוקולד לבן \ מריר חתוכים דק בסכין
אופן ההכנה:
- 1.במיקסר עם וו לישה מניחים קמח , שמרים וסוכר, מוסיפים את החלב את הביצים ומתחילים ללוש, מוסיפים תוך כדי קוביות קטנות של חמאה עד להטמעת החמאה –כשבע דקות לישה.
- 2.מתפיחים כשעה ורבע בקערה מכוסה.
- 3.לשים את הבצק על משטח עבודה ומחלקים לכדורים של שווים בגודל של 30\40 גרם.
- 4.מניחים כל כדור על קוביית נייר אפייה שגוזרים ומרססים מעל תרסיס שמן.
- 5.מניחים להתפחה מכוסים במגבת דקה כשעה.
- 6.לאחר שעה מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה שלא תעלה על 160 מעלות - חום נמוך ומטגנים כשלוש סופגניות בכל פעם.
- 7.מצננים בטמפ' החדר לפני שממלאים במילוי שבוחרים.
- 8.מקציפים קרם ( פודינג, חלב ושמנת להקצפה) , ממלאים את הסופגניות וקצת מעל.
- 9.מקשטים בשוקולד לבן.