דג ברמונדי אפוי בתיבול חגיגי.
מאת עוז תלם
מה צריך כדי להכין?
- 1.2 דגי ברמונדי שלמים מנוקים
- 2.1 כוס יין לבן
- 3.1/2 כוס צלפים
- 4.1/4 כוס שמן זית
- 5.3 שיני שום כתושות ובנוסף 4 שיני שום פרוסות
- 6.צרור אורגנו טרי
- 7.3 לימונים פרוסים לפרוסות דקות
- 8.1 כפית מלח גס
- 9.1 כפית פלפל שחור גרוס
- 10. 4 כפות דבש
- 11. 3 כפות חרדל
אופן ההכנה:
- 1.יוצרים חתכים אלכסוניים משני צידי הדג
- 2.מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב של הדג
- 3.מניחים בכל דג 2 פרוסות לימון, אורגנו טרי ושן שום פרוסה
- 4.עוטפים היטב את הדג ברוטב ומניחים על תבנית אפייה
- 5.נועצים בחריצים שיני שום פרוסות ומוזגים מעל את הרוטב שנשאר
- 6.אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30 דקות