דובשניות של פעם
מאת עוז תלם
מה צריך כדי להכין?
- 1.100 גרם חמאה רכה
- 2.3 כפות סוכר חום כהה
- 3.1/2 כפית קינמון
- 4.רבע כפית זנגוויל
- 5.קורט אגוז מוסקט
- 6.5 כפות דבש
- 7.ביצה
- 8.1/4 כוס תה מרוכז מאוד וכהה
- 9.2 וחצי כוסות קמח תופח
- 10.רבע כפית סודה לשתייה
לציפוי:
- 1.אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- 1.מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חמאה, תבלינים וסוכר.
- 2.לאחר הקצפה של 3 דקות מוסיפים את הביצה והתה וממשיכים להקציף
- 3.מוסיפים את הקמח ואת הסודה לשתייה ומערבבים
- 4.מערבבים עם כף
- 5.ממלאים קערית באבקת סוכר
- 6.יוצרים כדורים קטנים ומצפים אותם באבקת הסוכר
- 7.מניחים על נייר אפייה במרווחים בין הכדורים
- 8.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 15 דקות עד שנוצרים סדקים
- 9.מצננים ומאחסנים בכלי אטום