עוגיות טופי מתכון של רון יוחננוב
השף רון יוחננוב מכין מתכון לעוגיות טופי שבדיות
ramile
60 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
30 עוגיות :
- 150 גרם חמאה רכה
- 177 גרם סוכר
- 2 כפות גדושות של סילאן
- 208 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון ( אופציה )
אופן ההכנה:
- 1.לקערת המיקסר מכניסים חמאה רכה וסוכר לבן.
- 2.בעזרת וו גיטרה מקרימים את החמאה עם הסוכר.
- 3.לאחר ההקרמה מוסיפים סילאן, קמח, אבקת אפייה וקינמון, מערבבים עד קבלת בצק אחיד.
- 4.מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומניחים על משטח מקומח.
- 5.יוצרים מהבצק ריבוע, חוצים ל-2 חלקים , כל חלק מגלגלים לרולדה די עבה.
- 6.מעבירים את הרולדות לנייר אפייה מניחים במרווחים, ובעזרת כף היד מועכים את הרולדה כך שנקבל 2 בצקים ארוכים מלבניים.
- 7.מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות , סטטי. אופים כ-15 דקות או עד הזהבה.
- 8.מוציאים מהתנור , מחכים חמש דקות ומיד לאחר מכן פורסים לאלכסונים בעזרת גלגלת או בעזרת סכין.
- 9.מניחים בצד לצינון כחצי שעה.
- 10.לאחר מכן שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. מומלץ מאוד לטבול בתה.