עוגת תפוחים, דבש, ליים ושמן זית
אושר אידלמן & אודי ברקן
60 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים:
מצרכים:
- 1/2 כוס צימוקים
- 2 תפוחי עץ פינק ליידי קלופים וקצוצים דק מאוד
- 2 כוסות מיץ תפוזים
- 5 כוסות (210 גרם) קמח לבן
- 5 כוס (210 גרם) קמח מלא
- חצי כוס (100 גרם) שקדים פרוסים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- רבע כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כוס דבש
- 1 כוס (210 גרם) שמן זית
- 2 ביצים
להגשה
- 1/2 כוס דבש
- כף עלי טימין טרי
- קליפה מגוררת מליים אחד
אופן ההכנה:
- 1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב טורבו.
- 2.משרים את הצימוקים במים רותחים לרבע שעה ומסננים.
- 3.מעבירים את התפוחים לקערה ומכסים במיץ תפוזים.
- 4.בקערה מערבבים את הקמחים, השקדים, האבקות והתבלינים.
- 5.מעבירים את הסוכר, הדבש ושמן הזית לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה (כ-חצי דקה).
- 6.מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף למשך כ-2 דקות עד שהתערובת תופחת קלות.
- 7.מעבירים את תכולת תערובת הביצים לקערת תערובת היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד.
- 8.מסננים את התפוחים ומעבירים לקערה ביחד עם כוס מנוזל ההשריה והצימוקים. מערבבים שוב לאיחוד.
- 9.משמנים תבנית בקוטר 22 עם שמן זית ומרפדים בנייר אפייה. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות בתנור, עד שקיסם יוצא לח. מוציאים מהתנור ומצננים.
- 10.בינתיים מחממים בסיר קטן את הדבש ביחד עם הליים והטימין. מזלפים על העוגה ומגישים.