שטרודל תפוחים

השף מיקי שמו מכין לנו מתכון יוצא מן הכלל , המתאים במיוחד לקינוח משפחתי מפנק : שטרודל תפוחים!

ramile
15 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
  • 3 עלי פילו מופשרים ומכוסים במגבת מטבח לחה
  • 5 תפוחי עץ (550 גרם), קלופים ופרוסים מסוג גרנד סמיט
  • 60 גר’ שקדים טחונים ללא קליפה
  • 1 מקל וניל חצוי ומגורר
  • 60 גר’ צימוקים לבנים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 25 גר’ חמאה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ביצה טרופה
  • אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  • 1.מכינים את המלית : בסיר רחב ממיסים את החמאה ואת מקל הווניל, מכניסים את התפוחים ומבשלים כדקה עד שהתפוחים "נעטפים" בחמאה המומסת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. ממשיכים לבשל עוד כ-7 דקות עד שהתפוחי עץ מתרככים אך שומרים על צורתם.
  • 2.מורידים מן האש ומוסיפים את הצימוקים הלבנים. מצננים.
  • 3.עורכים ואופים : מחממים את התנור ל 190°, פורסים את 3 עלי הפילו כך שנוצרת חפיפה של 50% ביניהם איך עושים זאת ? קודם מצמידים זוג עלי פילו ומעליהם (ב 50% משטח הפנים שלהם) מניחים את העלה השלישי.
  • 4.מברישים ב- 2 כפות שמן קנולה את כל עלי הפילו, מפזרים שקדים טחונים ללא קליפה, מסננים את המלית של התפוחים וסוחטים אותה מעט, מניחים את מלית תפוחים על עלי הפילו מימין לשמאל ומגלגלים לגלילה בקוטר 6-7 ס"מ, מברישים בביצה ואופים כ- 18-20 דקות עד להזהבה.
קישוט והגשה
  • 1.מפזרים אבקת סוכר ומגישים, ניתן גם להגיש בצד גם גלידת וניל או קצפת. בתיאבון !
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל