מתכון סלומון פיצוחים כשר לפסח
מתכון מנצח שכולם מדברים עליו!
ramile
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
מה צריך כדי להכין?
- 1 קילו סלמון מפולט טרי
- 1 כוס פיסטוקים גרוסים דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 פרוסות לימון
- 1/2 כוס שקדים גרוסים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 5 כפות טריאקי
- 2 כפות חרדל חלק רמי לוי
- מיץ מחצי לימון
לרוטב:
- 4 כפות מיונז
- 1 כפית חרדל חלק
- 1 כף דבש
- 4 כפות עירית קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון שלם
אופן ההכנה:
- 1.מניחים את הדג על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 2.מערבבים יחד את מרכיבי ציפוי מלבד הפיצוחים והפטרוזיליה ומברישים את הדג
- 3.מערבבים את השקדים, הפטרוזיליה והפיסטוקים ומצמידים מעל .
- 4.מסדרים פרוסות לימון מעל .
- 5.אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 20 דקות .
- 6.מערבבים את מרכיבי הרוטב ומגישים ליד.