קציצות דגים ברוטב פיקנטי
ramile
20 דק | בשרי | קל
רשימת מצרכים:
-
לקציצות:
- 500 גרם פילה דג ים טרי, ללא עור, טחון
- צרור כוסברה קצוצה
- 5 שיני שום קצוצות
- 1בצל קצוץ
- ½ פלפל ירוק חריף קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- קליפת לימון מגורדת, מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור
-
לרוטב:
- ¼ כוס שמן זית
- חציל
- 7 שיני שום פרוסות
- ½ פלפל ירוק חריף, פרוס
- 6 עגבניות קלופות וחתוכות ל-1/6 לאורך
- ¼ כוס מים
- מלח
- פלפל שחור
-
להגשה:
- טחינה
מכינים את הקציצות:
- 1.שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דקות (ואפשר גם יותר).
- 2.יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.
- 3.מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.
מכינים את הרוטב:
- 1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- 2.חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ 2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ 10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.
- 3.מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ-2 דקות.
- 4.מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ 25-30 דקות על להבה נמוכה.
- 5.מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ-10 דקות.
- 6.לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.