קציצות דגים ברוטב פיקנטי

ramile
20 דק | בשרי | קל
רשימת מצרכים:
  • לקציצות:

    • 500 גרם פילה דג ים טרי, ללא עור, טחון
    • צרור כוסברה קצוצה
    • 5 שיני שום קצוצות
    • 1בצל קצוץ
    • ½ פלפל ירוק חריף קצוץ
    • 2 כפות שמן זית
    • קליפת לימון מגורדת, מלימון אחד
    • מלח
    • פלפל שחור
  • לרוטב:

    • ¼ כוס שמן זית
    • חציל
    • 7 שיני שום פרוסות
    • ½ פלפל ירוק חריף, פרוס
    • 6 עגבניות קלופות וחתוכות ל-1/6 לאורך
    • ¼ כוס מים
    • מלח
    • פלפל שחור
  • להגשה:

    • טחינה
מכינים את הקציצות:
  • 1.שמים את הדג בקערה גדולה, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לכ-30 דקות (ואפשר גם יותר).
  • 2.יוצרים בידיים משומנות קציצות שמנמנות ופחוסות.
  • 3.מחממים 4-5 כפות שמן זית בסיר שטוח ורחב וצורבים את הקציצות כ 2-3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.
מכינים את הרוטב:
  • 1.מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • 2.חותכים את החציל לקוביות בגודל של כ 2-3 ס"מ ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים על החציל שמן זית בנדיבות, מלח ופלפל ואופים כ 10-15 דק עד שקוביות החציל זהובות היטב.
  • 3.מחממים שמן זית בסיר שטוח ורחב ומטגנים את השום והפלפל כ-2 דקות.
  • 4.מוסיפים את העגבניות, מים מלח ופלפל שחור ומבשלים כ 25-30 דקות על להבה נמוכה.
  • 5.מוסיפים לרוטב את קוביות החציל ומערבבים היטב. מסדרים את קציצות הדגים ברוטב ומבשלים כ-10 דקות.
  • 6.לפני ההגשה מזלפים מעל טחינה.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל