כנפיים וקרם שום
ramile
15 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
- 1/2 ק”ג כנפיים 1/4 כוס שמן זית מלח, פלפל
- 3 ראשי שום
- 1 תפוח אדמה, בגודל קטן ומבושל
- שמן זית
- 1 כפית מחוקה מלח
- למרינדה:
- 3 יח’ עגבניות לחות או מיובשות, קצוצות
- 1/4 כוס מים רותחים
- 2 שיני שום כתושות
- כף פפריקה מעושנת
- 2 כפות קטשופ
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
בישול הביצה
- 1.בקערית, מכניסים את העגבניות והמים הרותחים, מכסים ומשהים ל-20 דקות.
- 2. מעבירים למעבד מזון את העגבניות ויתר מרכיבי המרינדה וטוחנים למחית (או קוצצים ידנית ומערבבים).
- 3.מעבירים לקערת זכוכית עם הכנפיים, מערבבים היטב ומשהים במקרר כ-שעה.
- 4.מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הכנפיים בתבנית מצופה נייר אפיה.
- 5.מניחים לידן את השומים, מטפטפים עליהם שמן זית ואופים כחצי שעה עד שהכנפיים שחומות והשומים רכים.
- 6.מחלצים את תוכן השומים ומעבירים למעבד מזון יחד עם תפוח האדמה.
- 7.מעבדים ומזלפים שמן זית עד מרקם משחתי. ממליחים ומפלפלים. מגישים לצד הכנפיים לטבילה.