כריך פסטרמה הודו
כריך פסטרמה הודו ביתית שמכינים בקלי קלות עם חרדל חסה ועגבניה
ramile
10 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים
לפסטרמה הודו ביתית:
- 1 ק”ג חזה הודו (בנתח שלם,לא מעוך לשניצלים)
- 1 כפית פפריקה מתוקה רמי לוי
- 2-3 כפות שמן זית רמי לוי
- 1/2 כפית מלח דק
להגשה:
- לחם מלא רמי לוי
- חרדל / מיונז רמי לוי
- עלי חסה
- פרוסות עגבניה
- חמוצים
לפסטרמה:
- 1.מחממים תנור ל-120 מעלות (מצב חום עליון, לא טורבו).
- 2.מניחים את חזה ההודו על תבנית עם נייר אפייה.
- 3.מערבבים בקערית את השמן עם הפפריקה והמלח.
- 4.מושחים את חזה ההודו בתערובת מכל הכיוונים.
- 5.מכניסים לתנור ואופים 75-90 דקות או עד שחזה ההודו עשוי לחלוטין (חותכים בחלק הכי עבה כדי לבדוק).
- 6.מוציאים ונותנים לחזה הודו להתקרר לחלוטין, ואז ניתן לפרוס אותו דק בעזרת סכין חדה.
- 7.הפסטרמה המוכנה נשמרת בקירור 5 ימים, ניתן גם להקפיא.
לכריכים:
- 1.מורחים על פרוסת לחם חרדל ו/או מיונז, מעל שמים חסה, עגבניה ופרוסות פסטרמה ביתית.