נתחוני וייסבראטן עגל אדום אדום
ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
מצרכים ל – 8 סועדים:
1.2 ק”ג וויסבראטן עגל חתוך לרצועות
6 כפות שמן זית
פלפל שחור גרוס
כוס רצועות עגבניות מיובשות
צרור בצלים ירוקים – רק החלק הלבן
עלי בייבי טרי / עלי גרגר נחלים
לפירה :
4 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחצויים
8 יח’ ארטישוק ירושלמי קלופים וחצויים
מלח
קורט אגוז מוסקט
6 כפות שמן זית או 2 כפות מחמאה
הוראות הכנה:
- 1.מבשלים במים רותחים בתוספת מלח את הארטישוק ותפוחי האדמה עד ריכוך , מסננים , משאירים מעט ממי הבישול , מועכים לפירה מוסיפים את השמן ומתבלים לפירה חלק
- 2.מערבבים את הרצועות בשמן הזית ומתבלים
- 3.במחבת חמה שחוממה מראש מקפיצים את רצועות הויסבראטן . מתבלים, מוסיפים את העגבניות המיובשות ואת הבצלים הירוקים ומערבבים קלות
- 4.מסירים מהאש ומוסיפים בשניה האחרונה את עלי בייבי הטריים
- 5.מגישים מיד לצד הפירה
- 6.הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך,מאחר והבשר מנוקר ומוכשר