פאד פקאו – מעדן אסיאתי
השפית המובילה אפרת אנזל תכין איתנו מעדן אסיאתי נורא טעים: פאד קפאו!
ramile
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- 500 גר’ בשר בקר טחון
- 3 כפות שמן קנולה
- 4 שיני שום כתושות
- 3-4 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף וקצוץ
- 1 פלפל צ’ילי אדום טרי, קצוץ
- 2 כפות סוכר
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כפית נאם פלא (רוטב דגים)
- 1/2 כוס עלי בזיליקום, חתוכים
- 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים
- צרור כוסברה, קצוצה
- 3-4 טיפות שמן סומסום
אופן ההכנה:
- 1.בסיר רחב או בווק : מחממים שמן, ג'ינג'ר וצ'ילי מעל ללהבה גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים שום, מטגנים כ-חצי דקה ומוסיפים בשר, מטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכת הבשר כדי שייפרד לפירורים. כשהבשר כולו נצרב ושינה את צבעו מוסיפים סוכר ומערבבים.
- 2.מוסיפים סויה ורוטב דגים ומערבבים. מבשלים 2-3 דקות עד שהבשר עשוי. מכבים את האש, מוסיפים בבת אחת את כל עשבי התיבול, מזלפים מעט שמן שומשום, מערבבים קלות.
- 3.מגישים על אורז לבן ואם רוצים גם ביצה : מניחים את הביצים בסיר קטן, ממלאים מי ברז ומוסיפים כף מלח. מביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים ללהבה קטנה. מבשלים כ-4 דק'. מסירים את הסיר מהאש ושוטפים מיד בהמון מים קרים.
- 4.מגישים ושיהיה בתיאבון !