צלעות טלה עם אורז יסמין וחמוציות
אנו מציעים לכם מתכון טעים במיוחד וקל להכנה , תוכלו להפתיע את האורחים שלכם עם מתכון מנצח!
ramile
30 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
- 4 צלעות טלה לא פרוסות
- 1 כוס אורז יסמין
- 1/3 כוס חמוציות
- 2 שן שום קלופה ומעוכה
- 2 כפות פרוסות שקדים קלויים
- 1 כף גדושה עלי אורגנו טריים
- ענף רוזמרין
- 1.5 כוס מים רותחים
- 1 כפית מלח
- שמן זית
איך לבשל:
- 1.מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2.בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את האורז 2-3 דקות עד לשקיפות.
- 3.מוסיפים שן שום קלופה ומעוכה ומעט מלח.
- 4.מוסיפים את החמוציות, מערבבים ומוסיפים מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 14 דקות.
- 5.מכינים את הצלעות: מפלפלים וממליחים את נתח הצלעות.
- 6.בסיר עם 2 כפות שמן זית צולים את הצלעות כ-2 דקות מכל כיוון עד להשחמה. מכבים את האש ומוסיפים רוזמרין, שום ואת שארית שמן הזית. משחימים היטב ומעבירים לתנור ל-10 דקות.
- 7.כשהאורז מוכן, מוסיפים לו אורגנו, שקדים, מעט שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה.
- 8.מוציאים את הטלה מהתנור ופורסים לאורך העצם. ממליחים מעט ומניחים על האורז.