קניידלעך בשלושה צבעים | אודי ואושר
אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | בשרי
רשימת מצרכים:
לבסיס:
4 ביצים (לגרסה טבעונית: 9 כפות קמח תפוח אדמה מעורבב עם 3/4 כוס מים)
300 גרם קמח מצה (2 כוסות)
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לתוספת צבע:
2 כוסות מים חמימים
3 סלקים בינוניים (לקניידלעך סגול)
גזרים +1/2 כפית כורכום (לקניידלעך כתום- צהוב)
1 כוס תרד טחון + 2 כפות פטרוזיליה (לקניידלעך ירוק)
למרק עוף צח:
3 כרעי עוף חצויות
1 גרון הודו חתוך ל-4
2 עצמות מח
1 חופן גבעולי שמיר
1 חופן פטרוזיליה
1 גזר
1 בצל
2 גבעולי סלרי עלים
3 שיני שום
3 ליטרים מים
פלפל שחור (גרגרים שלמים)
עלי דפנה
2 כפיות מלח
אופן ההכנה:
- 1.הכנת הקניידלך- מתחילים בהכנת תוספת הירקות: טוחנים בבלנדר את התוספת הנבחרת עם 2 כוסות המים למחית חלקה.
- 2.מערבבים בקערה את מחית הירקות יחד עם יתר החומרים (ביצים, קמח מצה ותבלינים) לתערובת אחידה ונותנים לה לנוח כחצי שעה.
- 3.מרתיחים סיר גבוה עם מים וכף מלח.
- 4.בידיים רטובות, יוצרים כדורים בגודל פינג פונג ומבשלים במים כ-10 דקות עד שהכדורים צפים.
- 5.מעבירים לכלי סגור או מעבירים לסיר המרק.
- 6. מרק עוף צח: מסדרים בתוך סיר רחב שמיר ופטרוזיליה בתחתית, מעל את הירקות, עוף ועצמות בקר. מכסים במים מסוננים/מינרלים ומביאים לרתיחה.
- 7.מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ומוסיפים פלפל שחור ועלי דפנה.
- 8.מבשלים ברתיחה עדינה (בעבוע קל) במשך 2-3 שעות. מומלץ להוסיף כוס מים מורתחים לאחר שעה של בישול.
- 9.מצננים את המרק ומסננים דרך בד חיתול ומגישים.
- 10.טיפ: מומלץ לשמור את המרק הלא מסונן במקרר למשך לילה, להסיר את שכבת השומן שנוצרה ואז לסנן. כך נקבל מרק צח במיוחד בעל טעמים מרוכזים.