קציצות הודו וירקות ברוטב עגבניות ואפונה

ramile
20 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים

לקציצות:

  • 1 בצל קטן
    2 גזרים בגודל בינוני (או 1 דלורית קטנה)
    500 גרם שווארמה הודו (הודו נקבה) טחון טרי
    6-7 כפות פירורי לחם רמי לוי
    1 ביצה M או L
    חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
    מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
    שמן זית רמי לוי, לטיגון רדוד (אם רוצים לטגן)
תערובת הקציצות:
  • 1.מגררים את הגזר/דלורית על הצד הדק של פומפייה. את הבצל מגררים על הצד הגס. מעבירים את הירקות המגוררים (כולל הנוזלים שלהם) לקערה.
  • 2.שמים בקערה את כל המצרכים לקציצות, מערבבים היטב ולשים את התערובת היטב כ-2 דקות. אם התערובת מרגישה רטובה מדי ניתן להוסיף עוד פירורי לחם.
  • 3.נותנים לתערובת לעמוד מספר דקות בזמן שמכינים את הרוטב.
לרוטב:
  • 1.מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים 3-4 דקות מעל להבה גבוהה אגב ערבוב.
  • 2.מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מערבבים 20 שניות ואז מוסיפים את העגבניות החתוכות והעגבניות המרוסקות.
  • 3.מערבבים מעט, מוסיפים 2-3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4.מבשלים מעל להבה בינונית נמוכה בזמן שמכינים את הקציצות.
יוצרים את הקציצות:
  • 1.בעזרת ידיים רטובות לוקחים משהו כמו כף שטוחה מהתערובת ומגלגלים לכדור בגודל כדור פינג פונג. מעבירים את הכדורים מיד ליד כדי לקבע את הצורה.
  • 2.מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת רחבה.
  • 3.מניחים במחבת שכבה של קציצות (עם רווחים) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.
  • 4.מניחים במחבת שכבה של קציצות (עם רווחים) ומטגנים 2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.
  • 5.לאחר הוספת הקציצות מוסיפים לרוטב את האפונה המוקפאת.
  • 6.מבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 15-25 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין והקציצות רכות. אם צריך מוסיפים עוד מים.
  • 7.הקציצות נשמרות במקרר 4-5 ימים.
  • 8.טיפ: במקום לטגן ניתן ליצור קציצות ולהעביר אותן ישר לבישול ברוטב.
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל