קציצות עוף ברוטב תרד
השף אבי ביטון
35 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
מצרכים לקציצות :
- 1 ק”ג בשר עוף טחון
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 5 כפ’ פירורי לחם דקים
- מלח
- פלפל שחור
מצרכים לרוטב :
- 1/2 ק”ג תרד טרי
- 1 כוס שעועית, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי
- 1 כרישה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)
- 5 כפ’ שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפ’ סוכר
- 2 כוסות מים
- שמן לטיגון
אופן הכנת הקציצות :
- 1.לוקחים 1 ק"ג בשר עוף טחון טרי ומערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר')
- 2.שומרים את הכדורים מכוסים בצד (לא בקירור)
אופן הכנת הרוטב :
- 1.בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה.מוסיפים את כל הירקות, מכסים ומבשלים כ-35 דק' על איש בינונית.
- 2.מנמיכים להבה כדי להגיע לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת , אחת .
- 3.מבשלים כ-30 דק' נוספות על אש נמוכה ומגישים עם לחם טוב או אורז לבן פשוט.בתיאבון !