תבשיל שייטל בשלוש פטריות
ramile
60 דקות | בינוני | בשרי
רשימת מצרכים
רכיבים:
2 ס״מ x2 800 גר׳ קוביות שייטל ״המעדניה״ בגודל
1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי חתוך באורך 1.5 ס״מ
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 ענפי טימין/קורנית טרי
4 כפות שמן קנולה
כוס מים/מרק עוף
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
להכנת הפטריות:
1.5 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
3 כפות שמן קנולה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס בצל ירוק חתוך
הוראות הכנה:
- 1.מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשמחה.
- 2.מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
- 3.מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.
- 4.מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
- 5.מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל.
- 6.ממשיכים לבשל כ 10- דקות נוספות.
- 7.מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.