מוקפץ עם ברוקולי, שעועית, פטריות וטופו
3 מנות, טבעוני, 15 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל השריית אטריות האורז
ramile
65 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
לרוטב:
- 3-4 כפות רוטב טריאקי
1-2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1-2 כפות חומץ בלסמי (או כל חומץ אחר)
2-3 כפות רוטב סויה
1 כפית סילאן
למוקפץ:
- 3/4 חבילה (300 גרם) אטריות אורז רחבות רמי לוי
- 2-4 כפות שמן זית רמי לוי
- 300 גרם טופו קשה (חבילה אחת), מסונן וחתוך לקוביות
- חתיכה קטנה של ג’ינג’ר, קצוצה היטב או פרוסה דק
- 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
- 1 ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות קטנות
- 2 סלסילות פטריות (למשל שמפיניון ופורטובלו), פרוסות דק
- חופן שעועית עדינה מוקפאת רמי לוי (אין צורך להפשיר)
האטריות
- 1.משרים את אטריות האורז כשעה במים קרים.
לרוטב:
- 1.מערבבים את כל המצרכים בקערה. טועמים ומוסיפים עוד סויה או חומץ בלסמי לפי הטעם.
למוקפץ:
- 1.מחממים היטב 1-2 כפות שמן במחבת רחבה או סיר רחב ושטוח. מכניסים פנימה את קוביות הטופו ונותנים להן להזהיב על להבה גבוהה כ-3-4 דקות עד שהן מזהיבות. מערבבים מעט ומוציאים לצלחת.
- 2.מוסיפים עוד 1-2 כפות שמן לסיר. מוסיפים את הג'ינג'ר, תפרחות הברוקולי והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים יחד חצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים מעל להבה גבוהה כ-2 דקות.
- 3.מוסיפים את השעועית הירוקה העדינה וממשיכים להקפיץ 1-2 דקות עד שהפטריות מתרככות. במהלך ההקפצה ניתן להוסיף 2-3 כפות מים כדי לזרז את תהליך ריכוך הפטריות.
- 4.מוסיפים את אטריות האורז ואת רוב הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף הכל. מוסיפים קוביות הטופו ומערבבים היטב.
- 5.טועמים, מוסיפים עוד רוטב או מים אם צריך כדי לרכך עד הסוף את האטריות.
- 6.מוסיפים את שאר הבצל הירוק, מערבבים שוב פעם אחרונה ומגישים.