מלאבי שיבולת שועל ופירות יער | אודי ואושר
ערכים תזונתיים למנה: 274 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 13 גרם שומן | 8 מנות מחיר לכל המנות: 28 שקל
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
למלאבי:
1/2 כוס + 1/2 כף (75 גרם) קורנפלור
1/2 כוס (120 מ”ל) משקה שקדים
או משקה שיבולת שועל
1 פחית (400 מ”ל) נוזל קוקוס
½1 כוסות (360 מ”ל) משקה
שקדים או משקה שיבולת שועל
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/4 כפית מי ורדים
1/2 שקית קרח
לרוטב פירות היער:
300 גרם פירות יער קפואים
2 כפות סוכר
לאמבט קרח:
1/2 שקית קרח + מים
להגשה:
1/2 כוס גפרורי שקדים קלויים
אופן ההכנה:
- 1.מכינים את המלאבי: ממיסים את הקורנפלור ב־1/2 כוס (120 מ"ל) משקה שקדים ומניחים בצד.
- 2.מכינים בסיר רחב אמבט מים קרים (קרח ומים).
- 3.מעבירים לסיר את נוזל הקוקוס, ½1 כוסות (360 מ”ל)משקה השקדים הנותרים ואת הסוכר, ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מתחממת ורואים שאדים מתחילים לעלות (כ־50 מעלות).
- 4.מוסיפים מיד את תערובת הקורנפלור וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך שימוש במטרפה, עד שמגיעים לרתיחה רציפה של 20־30 שניות. מוסיפים את מי הוורדים.
- 5.מניחים את הסיר החם באמבט מי קרח (קערה או סיר רחב) ומערבבים עם מטרפה ללא הפסקה במשך כמה דקות עד לקירור מלא.
- 6.מעבירים לשק זילוף ומקררים במקרר חמש שעות לפחות.
- 7.מכינים את רוטב פירות היער: מכניסים את כל הרכיבים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים 4 דקות. מכבים ומעבירים למקרר עד שהרוטב קר מאוד.
- 8.ההגשה: מזליפים מלאבי לכוס מתאימה, מניחים מעל כף רוטב ומעט שקדים פריכים.