קרפציו סביח | אודי ואושר
אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!
אושר אידלמן & אודי ברקן
20 דקות | קל | פרווה
רשימת מצרכים
לקרפצ‘יו
- 4 חצילי בלדי
- 3 כפות שמן זית ישראלי איכותי
- 1 כפית מלח
לתוספות
- 4 ביצים
- 2 עגבניות קצוצה דק
- 2 מלפפונים קצוצים דק
- 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 יח’ מלפפון כבוש במלח
- 2 כפות עמבה מעורבבת עם 2 כפות מים
- חצי כוס טחינה גולמית מעורבבת עם כוס מים קרים
- 1 כף סחוג או אריסה מדוללים ב2 כפות מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה
- 2-3 פיתות
- 2 כפות שמן זית ישראלי איכותי
אופן ההכנה:
- 1.מדליקים תנור לטמפ' מקסימלית על מצב גריל עליון וטמפ' מקסימלית
- 2.קולים את החצילים מתחת לגריל הלוהט בתנור עד ריכוך מלא מכל הצדדים – כ-10 דקות מכל צד.
- 3.פותחים את החצילים, מכפים את "בשר" החציל למסננת, מוסיפים שמן זית וממליחים.
- 4.מרתיחים מים בסיר קטן, מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-8 דקות בדיוק, מסננים, ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
- 5.קוצצים את כל הירקות בנפרד ומכינים טחינה.
- 6.על צלחת הגשה רחבה מניחים שכבה של בשר החציל.
- 7.מעל מפזרים ירקות קצוצים, טחינה, עמבה, סחוג/אריסה, מלח, פלפל שחור, שמן זית ופטרוזיליה.
- 8.מגישים עם פיתות טריות וחמות