בננות בטופי
קינוח מפנק בננות בטופי קרמל חם!
ramile
5 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
- 6 בננות, פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס”מ
- 3/4 כוס סוכר
- 1 חב’ שמנת מתוקה 38%
- כף חמאה
אופן ההכנה:
- 1.בסיר קטן שמים את השמנת ומחממים עד שמגיעים לסף רתיחה (מכבים את האש כאשר השמנת מתחילה לבעבע).
- 2.במחבת עם שוליים גבוהים, מעל להבה בינונית-גבוהה מפזרים 3/4 כוס סוכר.
- 3.מנערים את המחבת מדי פעם, עד שכל הסוכר הופך לקרמל. בשניה שהופך לקרמל יוצקים שמנת לאט לאט ומערבבים נמרצות כדי שיהפוך לטופי.
- 4.בסיר נפרד ממיסים חמאה. מוסיפים בננות עם 2 כפות סוכר ומקפיצים עד שהבננות חמות.
- 5.מעבירים את הבננות למחבת עם הטופי. מערבבים בעדינות ומעבירים לקעריות הגשה. מגישים עם קצפת לא מתוקה או עם גלידת וניל.