טרמיסו מצות | אודי ואושר
אודי ואושר מבשלים בריא במחירי רמי לוי!
אושר אידלמן & אודי ברקן
40 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
לקרם רוזטה
- 360 מ”ל (כוס וחצי) שמנת מתוקה להקצפה
- 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
- 300 גרם יוגורט יווני
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
- 3 כפות סירופ רוזטה
מצות בקפה
- 2-3 כפות קפה נמס איכותי + 2 כוסות מים רותחים (או כ-5 מנות אספרסו)
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס ליקר קפה/רום
- 5 מצות
לסיום
- ½ כוס אבקת קקאו איכותי
לקרם
- 1.במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את השמנת והפודינג לקצפת רכה
- 2.בכלי נפרד מקציפים את שאר חומרי הקרם במהירות נמוכה רק עד לאיחוד החומרים
- 3.בעזרת מרית (לקקן) מאחדים בין הקצפת לקרם הגבינה והיוגורט בתנועות קיפול (ראה סרטון).
- 4.מורחים כף קרם בתחתית התבנית.
למצות בקפה
- 1.מערבבים מים רותחים וקפה בכלי רחב, מצננים מעט. מוסיפים ליקר קפה ומערבבים
- 2.טובלים מצות למספר שניות מכל צד, ומניחים מצה אחת על כף הקרם שבתבנית
- 3.מורחים שכבה של הקרם על המצה וחוזרים על הפעולה עד למצה האחרונה. מסיימים עם הקרם.
- 4.מפזרים שכבה דקה של קקאו.
- 5.מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 12-24 שעות.