כדורי שוקולד | אודי ואושר
החלטנו לקחת את הקינוח המסורתי של כדורי השוקולד ולהביא את הגרסה הבריאה יותר שילדים (ומבוגרים) יהנו לאכול. עם ממתיקים טבעיים במקום סוכר לבן- מביאים לכם את כדורי השוקולד המושלמים לימי קיץ חמים.
אושר אידלמן & אודי ברקן
10 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
- 250 גרם ביסקוויט פתי בר קלאסי (מופחת סוכר או מלא)
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם שוקולד מריר 70% – קצוץ דק
- 2 כפות (70 גרם) עיסת תמרים (100% תמרים)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סילאן (100% תמרים)
- 1 כף חמאה
- 1 כוס (240 מ”ל) חלב
- 2 כוסות פתיתי קוקוס
אופן ההכנה:
- 1.לתוך קערה שוברים פתי בר לחתיכות קטנות בעזרת כוס או הידיים. מוסיפים לקערה קקאו.
- 2.מכניסים לסיר קטן עיסת תמרים, תמצית וניל, סילאן, חמאה וחלב
- 3.מחממים במשך דקה על להבה בינונית, מסירים מהאש ווטוחנים עם בלנדר מוט למרקם אחיד.
- 4.שופכים על תערובת הפתי בר והקקאו ומצננים כ-10 דקות במקרר
- 5.מכדררים בידיים משומנות לכדורים בגודל ליצ'י (20 גרם) ומגלגלים בפתיתי הקוקוס
- 6.מעבירים למגש ומצננים במקרר עד להגשה (ואם נשאר הרבה, אפשר גם להקפיא)
- 7.* ניתן לטבען את המכון על ידי המרת כמויות שוות של: חמאה בשמן קוקוס, חלב במשקה סויה או שקדים, שוקולד 70% בשוקולד 85%