אוזני המן מלוחות | אושר ואודי
אודי ואושר מביאים לכם אזני המן מלוחות, טעימות ובריאות לפורים
אושר אידלמן & אודי ברקן
50 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
מצרכים ל-5 מנות:
- 20 דפי אורז (20 חבילות)
- 3 כפות שמן זית להברשה
למלית אדומה
- 500 גרם סלק מבושל בוואקום
- 250 גרם גבינת עיזים 5%
- 1 כף עלי טימין טריים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
למלית צהובה
- 2 כפות שמן זית
- 1כרובית קטנה מגורדת בפומפייה
- 1 פחית שימורים חומוס שטופה ומסוננת
- 1 כפית חוואיג’
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
הצעת הגשה
- סלט ירוק
למלית אדומה:
- 1.מוציאים סלקים מהשקית ומגרדים בפומפייה. מערבבים עם שאר הרכיבים.
למלית צהובה:
- 1.מחממים מחבת, מוסיפים שמן זית וכרובית, מקפיצים על להבה חזקה כ-4 דקות או עד שהכרובית רכה ושחומה
הכנת הממרח:
- 1.מועכים את החומוס בעזרת מזלג ומוסיפים לכרובית יחד עם חוואיג', מלח ופלפל. מצננים מעט
- 2.מכינים קערה גדולה עם מים חמימים.
- 3.טובלים עלה אורז במים כ 5 שניות עד ריכוך קל, מנערים ומניחים על מגבת במשטח העבודה. מניחים במרכז העלה כף מהמילוי האדום או הצהוב ומעצבים לצורת משולש.
- 4.מקפלים 1/3 עלה אורז על המילוי מכיוון צלע אחת של המשולש. מקפלים עליו את שתי הצלעות הנוספות ומקפלים את עודפי העלה לגב המשולש.
- 5.מחממים תנור ל 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. מניחים את המשולשים על נייר האפייה ומברישים בשמן זית. אופים כ 30 דקות עד הזהבה
- 6.מגישים חם!