תבשיל פתיתים ועגבניות עם בצל ופפריקה
ramile
30 דקות | בינוני | פרווה
רשימת מצרכים
- 2 כפות שמן זית רמי לוי
- 1 בצל בגודל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות בגודל בינוני
- קורט מלח
- 1 חבילה פתיתים רמי לוי
- 1 חבילה קטנה רסק עגבניות רמי לוי
- 2 עגבניות טריות, חתוכות לקוביות
- כפית פפריקה מתוקה רמי לוי
- 3 כוסות מים
- כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה
- 1.שמים את הבצל בסיר בגודל בינוני ביחד עם השמן והמלח.
- 2.שמים את הסיר מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים אגב ערבוב בערך 6 דקות – עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.
- 3.מוסיפים את הפתיתים ומטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד, בערך 2 דקות או עד שהפתיתים מעט מזהיבים.
- 4.מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות החתוכות והפפריקה ואז את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית שטוחה מלח. טועמים את המים – הם צריכים להיות מלוחים. אם לא מרגישים את המלח – מוסיפים עוד ממנו.
- 5.כשהמים רתחו מכסים ומנמיכים את האש.
- 6.מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות, עד שכל המים נספגו.
- 7.מסירים את המכסה, מערבבים ומגישים חם.
- 8.הפתיתים המוכנים נשמרים במקרר ארבעה ימים.