אוזני המן במילוי יין ושזיפים

השף מיקי שמו יכין איתנו מתכון מושלם לפורים : אוזני המן במילוי יין ושזיפים

ramile
60 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
  • 280 גר’ (2 כוסות) קמח רגיל
  • 150 גר’ חמאה רכה
  • 60 גר’ אבקת סוכר
  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
  • ביצה מידה L
  • 1 קליפה מגוררת דק מ-לימון או תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית מלח
  • 10 גר’ (כף) שמרים טריים
  • מפוררים או שמרית
  • 250 גר’ שזיפים מיובשים
  • 90 מ”ל מים
  • 50 גר’ סוכר
  • 25 מ”ל יין אדום
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
  • קורט קינמון
  • קורט ציפורן
  • להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר
אופן ההכנה:
  • 1.בסיר בעל תחתית כפולה מבשלים את כל החומרים יחדיו, מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל למשך כ-5 דקות, מורידים מן האש ומצננים עד לשימוש.
  • 2.במיקסר עם וו לישה במהירות איטית- בינונית מערבבים את כל חומרי הבצק למעט השמרים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את השמרים וממשיכים ללוש למשך כדקה נוספת, מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ועוטפים אותו בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3.כעבור שעה מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו על גבי משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורמים עיגולים בקוטר 8 ס"מ, ובעזרת כפית מניחים מן המלית שבחרתם במרכז כל עיגול, מברישים בביצה סביב המלית וסוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
  • 4.מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ, מכסים במגבת מעט לחה ומתפיחים למשך כ- 45 דקות (הבצק כמעט לא תופח), מחממים תנור לחום 190°, מברישים בביצה בצורה אחידה על כל האוזן המן, אופים למשך כ-15 דקות עד להזהבה, מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר, מגישים ושיהיה בתיאבון !
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל