אוזני המן במילוי תמרים

תפנקו את הילדים שלכם ואת הסובבים אתכם!

ramile
30 דקות | בינוני | חלבי
רשימת מצרכים
  • 100 גר’ אבקת סוכר
  • 200 גר’ חמאה קרה
  • 1.5 כוס קמח
  • 100 גר’ שקדים טחונים
  • חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 גר’ תמרים
  • 100 גר’ ריבת תות
  • 1/2 לימון
  • 50 גר’ סוכר
  • 100 גר’ אגוזי מלך שבורים
  • אבקת סוכר
איך לבשל:
  • 1.מכינים את הבצק : חותכים את החמאה לקוביות בגודל 1*1 ס"מ ושמים במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת סוכר ומערבלים עד שנוצרים פירורים גסים. מוסיפים את החלמון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד רק עד שנוצר כדור בצק (כדי לשמור על פריכיות הבצק). מניחים את הבצק על ניילון נצמד, מועכים לצורת "פיתה", עוטפים היטב ומקררים כשעה במקרר.
  • 2.מכינים את המילוי: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים את מרכיבי המילוי ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים בצד עד לשימוש.
  • 3.הרכבת אזני המן: מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומניחים בצד. מרדדים את הבצק על נייר אפייה (ניתן גם על משטח מקומח מעט) לעובי 4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ. מניחים על כל עיגול כפית גדושה מהמילוי ומקפלים לצורת אוזן המן. מניחים את אזני ההמן על נייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ האחד מהשני, ומעבירים את התבניות לקירור במקרר של 15 דקות.
  • 4.מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-13 דקות עד הזהבה. מצננים לחלוטין, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. אזני המן נשמרות עד 5 ימים בקופסא אטומה היטב בטמפרטורת החדר.
  • 5.בתיאבון , חג פורים שמח
הרשמה לניוזלטר
הרשמו ותשארו מעודכנים בכל מה שחדש אצלנו
אנא הזינו כתובת מייל