עוגת גבינה ודובדבנים
השף מיקי שמו
15 דקות | קל | חלבי
רשימת מצרכים
רשימת חומרים לבצק הפריך :
- 120 גר’ חמאה
- 60 ג’ סוכר
- 1 ביצה
- 240 גר’ קמח
- 1/4 שקית אבקת אפייה
- קורט קינמון טחון
- 450 גר’ גבינה 5% או 9% שומן
- 140 גר’ סוכר
- 430 מ”ל שמנת מתוקה
- 50 גר’ אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- לעיטור העוגה:
- 10-15 דובדבנים
- מעט אבקת סוכר
רשימת חומרים לתערובת הגבינה:
מכינים את הבצק הפריך :
- 1.מכינים את הבצק הפריך : מחממים תנור לחום 170° , מערבבים את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת תערובת הומוגנית,
- 2.מוסיפים את הביצה ומחצית מכמות הקמח ואבקת אפייה ומערבבים במהירות איטית, מוסיפים את יתרת הקמח והקינמון עד לקבלת בצק אחיד.
- 3.עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 1/2 שעה. מרדדים מחצית מכמות הבצק לעלה בקוטר התבנית בעובי של 1/2 ס"מ ואופים במשך 15 דקות
- 4.את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים.טוחנים במעבד מזון לפירורים.
- 5.את יתרת הבצק אופים במקביל בתבנית אפייה נוספת ומקררים.טוחנים במעבד מזון לפירורים.
- 6.סוכר ותמצית וניל. מקציפים את השמנת מתוקה עם האינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה לזמן קצר מאוד!
הקישוט:
- 1.הגאונות של העוגה הזו היא בהגשה, כל אורח יקבל כוס אישית עם עוגת גבינה מפנקת במיוחד בשבילו. קבלתם מתכון לשבועות שכולם ירצו לטעום, בתיאבון !